Konsert – Orkesterfestivalen 2023

Med tvärflöjt och harpa

Plats

Smyrna Frihamnskyrkan

Datum

2023 09 30


Höstens musikaliska höjdpunkt! Den 29/9 och 30/9 gick Sveriges största orkesterfestival med 12 fritidsorkestrar från Västsverige av stapeln. Under festivalens två dagar gavs konserter med stor bred av repertoar och stilar. Ett fantastiskt arrangemang av Syskonorkestrarna i Väst.

Partille Kammarorkester medverkade såklart – och spelade fyra stycken under ledning av Finn Rosengren som förberett programmet noga under lång tid, och hade såväl tålamod som MOD att låta oss pröva och öva in detta fina urval av verk. Ett urval som gav oss stor spelvariation, stora utmaningar med snabba pizzicato-byten och höga tempon. 

Cecilia Ekmark gjorde inte bara en enastående insats som tvärflöjtssolist i två stycken, utan förberedde oss även som repetitör under de första repen av Frumeries Pastoral Svit i januari/februari.
Vi var också mycket glada att kunna engagera harpisten Malin Kjellgren som med sina 47 strängar bidrog till en härlig klangbild.

Program

  • Jean Sibelius – ”Suite Caracteristique”, op 100
  • Arnold Schönberg – ”Notturno”, Für Streicher und Harfe
  • Jakob Adolf Hägg – ”Pianostycke i B-dur”, i arr för stråkorkester av Finn Rosengren
  • Gunnar de Frumerie – ”Pastoral Svit”, för flöjt, stråkorkester och harpa

Dirigent – Finn Rosengren
Solist – Cecilia Ekmark
Harpa – Malin Kjellgren
Konsertmästare – Malin Bergman                                  Vår konsert under Syskonorkestrar i Väst finansierades delvis av bidrag från SOF och delvis av projektmedel från Ideell Kulturallians – inom delprojektet ARCO (Med stråke), som syftar till att öka intresset för stråkorkestermusik generellt i kommun och västsverige.

Dela på Facebook
fb-share-icon