Om PKO

Om Partille Kammarorkester

Partille Kammarorkester är en ideell förening som drivs av sina medlemmar. Vi anlitar regelbundet professionella dirigenter och musiker, som varierar från projekt till projekt och som med sina olika kompetenser bidrar till orkesterns musikaliska utveckling. Under de senaste åren har vi samarbetat med bland andra Finn Rosengren, Ingrid Sjönnemo, Magnus Wassenius och Pierre Torwald. 

Orkestern har även en fast professionell konsertmästare, Malin Bergman, som i vissa projekt även är orkesterledare. Som amatörorkester med professionell ledning, bidrar vi aktivt till Västsvenskt musikliv med flera konserter varje termin.

Repertoaren bestäms av orkestern i samråd med respektive dirigent /orkesterledare. Vi spelar klassisk musik från barock till nutid, såväl rent instrumental som till körverk eller tillsammans med solister. Ibland samverkar vi med blåsmusiker. Det är inte ovanligt att vi framför verk som  annars sällan spelas, samt nyskriven musik. Senaste åren har orkestern dessutom gett flera unga musikstuderande möjlighet att debutera som solister.

Orkesterns medlemmar är erfarna amatörer i alla åldrar, med det gemensamma intresset att vi gillar att spela klassisk stråkmusik.

Blir du nyfiken på att spela i Partille Kammarorkester?

Kontakta oss

I vanliga fall, när det inte är pandemitider, repeterar vi på måndagar kl 19:00-21:30 (inkl fikapaus) i centralt belägen lokal i Partille.

Den som spelar med i orkestern erlägger en medlemsavgift på 800 kr/år till föreningen Partille Kammarorkester. Studerande enbart 400 kr/år. Vill du prova på att spela med oss ett par gånger kostar det naturligtvis ingenting, det är bara att höra av sig.

Tontagande stråkorkester – sedan förra seklet

Partille Kammarorkester, tidigare Partille Sävedalens Musiksällskap har funnits, om än i lite olika former ända sedan 1944. Läs mer om historien bakom PKO, sammanställd 2016 av dåvarande ordförande Sven Larsson:


Våra Samarbetspartners

Partille Kammarorkester ingår i ett samarbete mellan fritidsorkestrar i Västsverige –Syskonorkestrarna i Väst

Partille Kammarorkester är medlem i Sveriges Orkesterförbund, SOF.
Medlemmar i orkestern får bl a viss rabatt på kurser som arrangeras av SOF.

Orkestern får även stöd av studieförbundet KULTURENs och Partille Kommun