Cecilia Ekmark – ny dirigent 2022

Partille Kammarorkester startar ett nytt spelår – med Cecilia Ekmark som ny dirigent.

Partille Kammarorkester har de senaste åren frekvent arbetat med Pierre Torwald och Finn Rosengren som dirigenter och musikaliska ledare, men då båda visade sig ha fullt upp med andra engagemang i början av 2022 fann vi oss plötsligt utan dirigent i slutet av förra året. Till vår lycka damp det ner en förfrågan från Cecilia Ekmark i precis rättan tid, och vi är glada över att få hälsa henne välkommen som vår dirigent ett par månader framöver.

Cecilia Ekmark är frilansande flöjtist, kammarmusiker och arbetar även deltid som flöjtpedagog på Kulturskolan i Lerum där hon leder Lerums blåsorkester. Som frilans har hon mest jobbat med egna kammarmusikprojekt och turnerat runt om i Sverige. Orkesterledning har hon arbetat med i perioder men det är först på senare år som hon har satsat på att ge det mer utrymme.

Cecilia Ekmark (Fotograf: Emelie Lager)

Cecilia studerade för professor Gerard Schaub vid Musikhögskolan i Göteborg och har deltagit i ett flertal masterclasses för flöjtister som Peter Lucas Graf och Manuela Wiesler. Hon har frilansat i orkestrar i Stockholm och Göteborg samt gjort inspelningar för Sveriges Radio och SVT. 

Som flöjtsolist och kammarmusiker har hon samarbetat med kompositörer från Sverige och utlandet och har spelat på både små och stora scener i Europa. Cecilia arbetar gärna med nya tekniker inom kammarmusiken som elektronik, livelooping och ljussättning. Ofta har konserterna även ett inslag av poesi och improvisation. Hon är medlem i grupperna Duo Tempra, The Hagen Trio, och balkanmusikgruppen Kopanitsa. Sedan 2008 är hon ledare för Bergums Musikakademi.

Läs mer om Cecilia på Sound of a Flute
Och lyssna gärna på några inspelningar på https://www.youtube.com/user/Soundofaflute

Dela på Facebook
fb-share-icon