PKO på Orkesterfestivalen – med flöjt och harpa

Fredagen 29:e och lördagen 30 September blir det stor orkesterfestival i nybyggda Frihamnskyrkan.

Inte färre än 12 fritidsorkestrar, alla medlemmar i Syskonorkestrar i Väst, ger 12 konserter under två dagar och det erbjuds dessutom föreläsningar, seminarier, workshops och utställningar. Och dessutom fri entré till allt. Hela programmet för båda dagarna kan man hitta här.


Partille Kammarorkester är givetvis med och spelar, och håller vår konsert kl 19:00 på lördagen 30/9. Vi började öva in delar av programmet redan i Januari, innan vi fick göra uppehåll för att fokusera på andra konsertinsatser under våren – men har sedan ett par veckor repeterat för fullt tillsammans med Finn Rosengren.

Vi är väldigt glada att få tillfälle att spela med Cecilia Ekmark igen. Den här gången håller hon dock inte i dirigentpinnen utan är istället vår tvärflöjtssolist i Gunnar de Frumeries ”Pastoral svit för flöjt, stråkorkester och harpa”. Ett riktigt flöjtekvilibristiskt verk i stundatals halsbrytande tempon som verkligen sätter orkestern på prov.

På harpa har vi engagerat Malin Kjellgren, frilansande och nyutexaminerad harpist från Högskolan för Scen och Musik i våras, som förutom insatser på Frumerie spelar med oss i Arnold Schönbergs ”Notturno”. Riktigt roligt, och sannolikt första gången vi faktiskt spelar med en harpist som del av ett eget konsertprogram.

Malin Kjellgren, Finn Rosengren och Cecilia Ekmarkrepetition i Partille församlingshem

Utöver Frumerie och Schönberg kommer vi även att bjuda på Jakob Adolf Häggs ”Pianostycke i B-dur”, arrangerat för stråkorkester av Finn Rosengren, samt Jean Sibelius ”Suite Caracteristique”.
Hoppas vi ses, och hörs!


PKO:s konsert under SIV Orkesterfestivalen finansieras med bidrag från Ideell Kulturallians och Sveriges orkesterförbund och är del av ett kulturprogram inom Kulturens bildningsverksamhet.

Dela på Facebook
fb-share-icon