Da Capo al fine

Som den avslutande delen av vårt långa projekt Arco-Attacca-Da Capo bjöd Partille Kammarorkester in till en öppen repetition den 9/3 för alla som någon gång spelat stråkinstrument, men av olika anledningar inte gjort det på länge. En opretentiös möjlighet att ”ta om igen”, damma av sitt instrument och återupptäcka hur kul det är att spela tillsammans med andra. Även aspirerande stråkmusiker som (ännu) inte riktigt hittat ett bra sammanhang eller sällskap att pröva på att spela tillsammans med andra var såklart välkomna.

Tillsammans med medlemmar ur Partille Kammarorkester under ledning av Malin Bergman från PKO och Emanuel Kling från (bl a) Göteborgs Suzukiförening, blev det a vista-spel av blandat material. Vi prövade på både enklare folkmelodier och klassiska stycken med varierande svårighet, tonarter och tempon – under tre timmar i Jonsereds församlingshem. Självklart med paus för obligatorisk orkesterfika och umgänge.

Två violinister, två altviolinister, en cellist och en kontrabassist tog chansen att spela med ett antal medlemmar ur Partille Kammarorkester. Riktigt kul, och vi hoppas (och tror) det såväl väckte intresse att återuppta musicerande som legat i träda som mod att pröva på att gå med i en orkester – för första gången, eller igen.

Det blev en riktigt fin projektavslutning, och något vi absolut skall försöka få till igen framöver.

Dela på Facebook
fb-share-icon