Snart dags för fler ”Toner för generationer”

Konsertsamarbete med solist och ensemble från Partille Kulturskola

Lördag 24/2 är det dags för Partille Kammarorkester att göra ännu en generationsöverskridande konsert på temat ”Toner för generationer”, den här gången i Jonsereds Kyrka.

Det här blir den andra av två konserter inom vårt projekt ”Attacca” – med syftet att ge yngre stråkmusiker i skolålder fokus som solister och få pröva på hur det känns att spela tillsammans med en lite större (och rätt mycket äldre) stråkorkester.

I november 2023 genomförde vi den första projektkonserten i Partille Kulturum tillsammans med Göteborgs Suzukiförening. Det blev en riktigt rolig och lärorik upplevelse – både för oss i PKO och alla medverkande ungdomar. Vi ser fram emot en minst lika kul konserttillställning den här gången.

Om konserten och de medverkande

Tillsammans med unga stråkelever i kammarorkestern Con Brio och solist Mia Liu från Partille Kulturskola, under ledning av Lasse Williamsson & Danica Nyström kommer det bl a att bjudas på ”Violinkonsert i G-dur – L’estro Armonico” av Antonio Vivaldi, ”Capriol Suite” av Peter Warlock, ”Andante Festivo” av Jean Sibelius samt ”Tre stycken i klassisk stil” av Krzysztof Penderecki.

Konserten har fritt inträde och startar 16:00 i Jonsereds kyrka

Projekt Attacca och konserten genomförs med stöd från Ideell Kulturallians, Studieförbundet KULTURENS, Sveriges Orkesterförbund och Partille Kommun.

Välkomna!

Konsertaffisch - "Toner för generationer" 2024 02 24
Konsertaffisch – ”Toner för generationer” 2024 02 24
Dela på Facebook
fb-share-icon