Da Capo!

Spänn din stråke och ”börja om” med Partille Kammarorkester!

Har du spelat ett stråkinstrument tidigare? Kanske var det länge sen?  Kanske slutade du spela när du inte längre fick spela i Kulturskolan, kanske flyttade du, fick jobb eller barn som tog tid, eller slutade du bara för att du inte hade någon att spela med?  Oavsett orsak och så har du kanske kvar instrumentet – och visst skulle det vara kul att damma av det och pröva på igen?

Partille Kammarorkester bjuder nu in dig som spelat stråkinstrument förut, oavsett nivå och ringrostighet, till en spelträff! Det blir en öppen repetition där vi spelar enklare melodier, folkmusik unisont och prövar enklare orkesterstycken i stämmor tillsammans – med förhoppningen att inspirera fler stråkmusiker börja spela om från början igen.

Da Capo-orkestern

När?
Lördag 9 mars kl 10 -13. 
Samling kl 10.00 för morgonkaffe och kort info.

Var?
Jonsereds församlingshem
Anna Stinas Lid,  Busshållplats: Jons väg Jonsered.

Vem? 
För alla stråkmusiker, men särskilt dig som vill pröva att spela på nytt. 

Hur?
Ta med eget stråkinstrument.
Vi har notställ, noter, lunchmackor och dryck.
 
Kostnad?
100 kronor.
(betalning via Swish i samband med anmälan)

Anmälan: senast 6 mars 

Vi spelar pretentionslöst – och bara för att det är skoj!

Till vår hjälp har vi två duktiga stråkpedagoger – Malin Bergman och Emanuel Kling – som båda har lång erfarenhet. Vi spelar enklare visor och folkmelodier unisont eller i stämmor, och prövar även spela orkesterverk efter noter i lugnt tempo. Medlemmar ur Partille Kammarorkester medverkar som stöd i stämmorna. Självklart tar vi paus för traditionellt orkesterfika förstås! (Lunchmackor). Och om vi missar några toner och kommer av oss, så gör det inget, för då kan vi bara spela Da Capo, d v s om från början igen.  

Frågor: Ordförande Ingeborg Palmér 0707-964481
Du kan också maila till info@partillekammarorkester.se


DA-CAPO – orkestern spelar med stöd av nyorienteringsbidrag från Ideell Kulturallians.
Vi samarbetar även med stråkpedagoger från Partille Kulturskola, Kulturskolan Göteborgs Stad och Göteborgs Suzukiförening

Dela på Facebook
fb-share-icon