Workshop – med Karlsson Barock

Den 22/11 hade vi ännu en workshop i höstens satsning ”Folk och Barock – Digitalt 2021”. Då den första workshopen med Jack Johansson gick i folkmusikens tecken, dedikerades den andra helhjärtat till barocken.


Den här gången var det Göran Karlsson (piano), Marie-Louise Marming (violin) och Kristina Lindgård, (cello) från Karlsson Barock som kom på besök till oss i Partille församlingshem och höll en helkvälls workshop där vi spelade Telemanns Burlesque de Quixotte. En overtyr och sex kompletterande stycken i form av barockdanser. Komplett med väderkvarnsattacker, galopperande åsnor och längtansfullt suckande (stråkar) åt prinsessan Dulcinea.


Karlsson Barock har sin hemvist i Göteborg och består av ett femtontal musiker med hjärtat i den tidiga musiken. Gemensamt har de passionen för barockmusik och på tidstypiska instrument spelar Karlsson Barock orkestermusik ur den europeiska musikskatten från 1600- och 1700-talen.


Årets sista workshop handlar kanske inte så mycket folk eller barock – men är desto mer säsongsrelaterad. Den 13/2 håller vi en workshop med enbart julmusik, och vi bjuder in alla som skulle vilja vara med och spela med oss.


Alla Partille Kammarorkesters workshops under ”Folk och Barock – Digital 2021” genomförs med hjälp av bidrag från Studieförbundet Kulturens.

Dela på Facebook
fb-share-icon