Toner för generationer

Ett konsertsamarbete med och för unga stråkmusiker!

Fredag 24/11 blir det generationsöverskridande toner i Partille Kulturum. Och den här gången sänker vi medelåldern i orkestern rejält när vi får spela tillsammans med ett helt gäng fantastiska ungdomar i åldrar mellan 12 -19 år. Ett riktigt roligt samarbete och kul konsert!

Konserten går av stapeln 19:30 i utställningshallen i Partille Kulturum och det är fri entré – men insläpp börjar redan 18:45 – då det erbjuds fikaförsäljning av Suzukiföreningen.

Det här blir den första av två planerade konserter i vårt projekt ”Attacca” – där yngre stråkmusiker får fokus som solister och får pröva hur det känns att spela tillsammans med en stråkorkester med större klang.

Om konserten och de medverkande

Tillsammans med unga stråkelever och solister från Göteborgs Suzukiförening, samt stråkpedagogerna Emanuel Kling och Marika Wirung kommer vi att spela första satsen ur Bachs dubbelkonsert, och även Peter Warlocks ”Capriol Suite” för stråkorkester.
Suzukiföreningen kommer även att framföra F.M. Veracinis ”Gigue” ur Sonata i D-moll.

Göteborgs Suzukiförening är en ideell förening som bedriver musikundervisning för barn i Göteborgsområdet enligt SuzukimetodenTM. Föreningen grundades 1971 och har idag över 200 spelande barn och ungdomar. Barnen får gruppundervisning och individualiserad undervisning varje vecka under terminen. Idag erbjuds instrumentallektioner i altfiol, cello, fiol, gitarr, piano och tvärflöjt. Barnen börjar spela instrument vid ca 3-5 års ålder och kan dessförinnan börja med rytmik när de är ca 2-4 år.


Vi kommer även att backa upp fantastiskt duktiga violinsolisten Tekla Kolar Konkoli i Vieuxtemps ”Souvenirs D’Amerique” – vilken består av riktigt violinekvilibristiska variationer på ”Yankee Doodle”.

Tekla Kolar Konkoli och är 18 år och kommer från Göteborg. Under grundskoleåren spelade hon fiol för Tobias Andersson på Kulturskolan och har därefter spelat i både Göteborgs ungdomsorkester, Kulturskolans kammarensemble och Västra Götalands ungdomssymfoniker. Sedan 2021 studerar hon på Nordiska Musikgymnasiet i Stockholm för Agata Kawa-Cajler och till hösten är planerna att fortsätta med vidare studier på musikhögskola i Tyskland eller Schweiz.


PKO kommer själva att framföra Birger Anrep-Nordins ”Kråkeboserenad” från 1922, och konserten leds av dirigent Pierre Torwald.

Evenemanget kommer att presenteras av Partille Kultursamordnare Anna Foster.

Projekt Attacca och konserten genomförs med stöd från Ideell Kulturallians, Studieförbundet KULTURENS, Sveriges Orkesterförbund och Partille Kommun.


Och inte nog med det. Partille Kammarorkesters Eva Hallström kommer dessutom inte bara att spela cello under konserten, utan har även en utställning av sitt måleri i foajéhallen. Så vi kan erbjuda fröjd för såväl öron som ögon 😉

Tavla – Eva Hallström 2023

Välkomna!

Dela på Facebook
fb-share-icon