Nytt spelår 2023!

Partille Kammarorkester drog igång säsongen med repetitioner i januari och vi har ett spännande musikår framför oss.

Det blev lite pusslande med reptider och våra engagerade dirigenter under våren för att få ihop allas scheman. Vi har ett antal planerade konserter och workshops under vår och höst, och vi har fått lägga upp repschemat utefter förutsättningarna. Vissa insatser får vi helt enkelt repa på med solist innan vi och pausa innan vi tar upp dem på nytt med dirigent, andra får vi förbereda på ”egen ” kammare med konsertmästare som orkesterledare och vissa ”hål” får vi fylla med workshops och – men det blir å andra sidan både omväxlande och lärorikt. Och det är kul att vara igång igen – med ett par nya orkestermedlemmar till på köpet!

Planerade insatser och konserter under 2023

20 Mars
Vi gör en ”workshop” tillsammans med trubaduren Martin Bagge och prövar på att spela hans arrangemang för stråkorkester av välkända klassiska verk och tonsatta dikter– allt ifrån Bellman till Taube och Harry Martinsson. Med förhoppningen att vi kan ta upp det tillsammans igen framöver och faktiskt göra konsert av det.

7 Maj
Vårens första konsertinsats för PKO blir i form av medverkan i verket ”Skymning, Gryning” tillsammans med solister och kör i Öckerö kyrka. Projektet leds av Magnus Wassenius och är ett nyskrivet finlandssvenskt oratorium som togs fram inför Finlands 100 årsfirande 2017.Det lär bli en hejdundrande tillställning med upp till etthundra körmedlemmar (!).

11 Juni
Därefter blir det (ännu en) konsertinsats i Lars-Erik Larssons ”Förklädd Gud” – den här gången i Jonsereds kyrka med Jonsereds projektkör under ledning av Anna-Lena Nordberg, organist i Partille församling.

29-30 september
Konsert med Cecilia Ekmark som solist och Finn Rosengren som dirigent under Orkesterfestivalen – Syskonorkestrar i Väst. Festivalen går i år av stapeln i den nybyggda Smyrnakyrkan i Göteborg och pågår under två dagar. Vi planerar att spela Pastoral av Gunnar de Frumerie, Fantasia on Greensleeves av Vaughan-Williams och kanske något mer.

Efter orkesterfestivalen i september kommer vi att arbeta med Pierre Torwald igen. Konsertplaner och program håller vi på att planera för, men förhoppningsvis får vi möjlighet att göra ännu en konsert någon gång i November.

Och så klart. Det dyker säkert upp tillfällen att arrangera andra egna workshops, inspelningar och öppna julmusikrepetitioner i vanlig ordning. Håll ögonen, och öronen, öppna!

Dela på Facebook
fb-share-icon