PKO repeterar inför höstens konserter

Då är vi äntligen igång igen efter ett långt och skönt sommaruppehåll.

Orkestern började med en sedvanlig uppstartsdag 27/8, som även i år hölls i Klövedals församlingshem på Tjörn. Efter en heldags repeterande, där vi både filade på partier i kommande konsertstycken och även hann med att spela lite annat, avslutades dagen hos konsertmästare Malin i hennes sommarhus med middag och fritt musikaliskt umgänge.

Just nu repeterar vi inför höstens två kommande konserter, och Finn Rosengren är tillbaka bakom dirigentpulten. Vi fick ju tyvärr ställa in en planerad konsert i maj 2020 – ”Musik från fyra sekel” – p.g.a. pandemin där Finn skulle dirigera och Pierre Torwald skulle medverka som trumpetsolist. Men skam den som ger sig. Vi tar nu nya tag och kommer att framföra en stor del av den då tänkta repertoiren. Det blir bl a musik av Lars-Erik Larsson, Carl Stamitz, Sugar Reszö och Guiseppe Torelli.

Planerade konserter i höst är:

  • Hyssna Kyrka – sön 23/10
  • Partille Kulturum – lör 12/11

Vi kommer även försöka få till några workshops innan det blir jul, varav minst en kommer att vara en inspelningsworkshop – där vi filmar och spelar in oss själva med flera kameror etc. Det är något vi satsade på under pandemin som en del av vår digitala satsning 2021 och bl a resulterade i den här inspelningen från Jonsereds K:a .

Dela på Facebook
fb-share-icon