Musik från fyra sekel

Konsert 24/5 – Partille Kulturum 14:30

Dirigent: Finn Rosengren
Solist: Pierre Torwald – Barocktrumpet och modern trumpet

Den 25 april spelar vi i Partille Kulturum, i utställningshallen och den här gången med inte färre än två av våra återkommande dirigenter. Dock kommer bara en av dem att stå bakom dirigentpulten och den andra kommer att vara solist. Konsertens tema är ”Musik från fyra sekel” med verk av bl a Lars-Erik Larsson och Henry Purcell. Se hela programmet nedan.


Pierre Torwald
Pierre Torwald – Solist på trumpet och barocktrumpet

Pierre Torwald har under drygt 20 år arbetat som kammarmusiker och solist med fokus på barockmusik och nutida konstmusik. Efter studier hos Finn Rosengren i dirigering har Pierre ett antal gånger fått möjligheten leda Partille Kammarorkester, som han nu för första gången får möjlighet att vara solist med.  


Finn Rosengren
Finn Rosengren – Dirigent

Finn Rosengren var anställd som dirigent vid Stora Teatern/Göteborgsoperan mellan 1978 och 2013 och ansvarade där för den musikaliska ledningen av drygt 1800 föreställningar och konserter. 1965 – 2003 var han dirigent för Göteborgs Ungdomssymfoniker, och han har också haft talrika engagemang hos andra orkestrar. Han är också verksam som lärare, bl.a. vid Högskolan för scen och musik och arbetar med utgivning av äldre svensk musik inom projektet Levande Musikarv.


Program
  • Lars-Erik Larsson – Concertino för trumpet och stråkorkester
  • Henry Purcell – Trumpetsonat
  • Edward Grieg – Holberg suite
  • Carl Stamitz – Orchester Quartett
  • Valborg Aulin – Elegi
  • Jakob Adolf Hägg – Sarabande ur Suite H-moll
  • Reszö Sugár – Två stycken för stråkorkester

Affisch för konserten. Bakgrunden är en tavla målad av en av våra medlemmar; Eva Hallström.

Dela på Facebook
fb-share-icon