Konsert trots Covid

Vi fick ju hastigt, och olustigt, ställa in årets alla planerade konserter i våras. Först konserten i Partille Kulturum den 25:e april, där inte mindre än två av våra återkommande dirigenter – Finn Rosengren och Pierre Torwald – skulle vara med. En bakom pulten och en som solist. Sedan även den planerade konserten i Jonsereds kyrka 31/5 med solister från musikskolan och Bachs dubbelkonsert som huvudnummer, och en konsert i Skara Domkyrka den 20/9 tillsammans med Skarabygdens symfoniorkester.

Det är riktigt roligt att ha kommit igång med våra repetitioner igen. Trots pågående pandemi med allt vad det innebär med social distansiering, säkerhetsrutiner och att alla tyvärr inte kan vara med. Men det blir ju alltid roligare att repetera om man har en konsert eller framförande att repetera mot – så vi siktar på att genomföra en konsert i januari. Givetvis kommer vi inte att kunna hålla en ”normal” konsert p g a rådande smittskyddsrutiner och rekommendationer. Men det ser trots allt ut som att vi kan genomföra den för en mindre publik och hoppas även på att kunna livestreama det hela med hjälp av Kulturens bildningsförbund.

Om allt går i lås så blir det alltså konsert i Partille Kulturum den 30/1, med dirigent Pierre Torwald och följande program:

  • Bach Dubbelkonsert – Solister från kulturskolan
  • Dag Wirén – Serenad för stråkorkester
  • Ika Peyron – Humoresk


Mer information följer närmare inpå konsertdatum. Tills dess repar vi på och håller spelhumöret uppe!

Dela på Facebook
fb-share-icon