Uppstartsdag på Tjörn

Med fokus på andning och stråkflöde

Lördagen 24 augusti samlades Partille Kammarorkester traditionsmässigt i Klövedals fina församlingshem på Tjörn för att mjuka upp fingrar och stråkhänder efter sommaruppehållet. 

Under ledning av dirigent och flöjtist Cecilia Ekmarki spelade vi igenom musik som kommer framföras vid konsert i Härryda kyrka 13 april. Bland annat Brook Green Suite av Gustav Holst vilken vi repeterat med Cecilia tidigare men inte framfört på någon konsert (ännu). Även Concertino för Oboe av Lillebror Söderlundh och två enklare stycken passande att öva stråkflöde. 

”Andas tillsammans, spela med hela stråken , stanna inte upp mellan tonerna ”

Dirigent och flöjtist Cecilia Ekmark inspirerade stråkorkestern för bättre samklang! 

Temat för dagen var att tänka på den gemensamma andningen och att spela med bättre stråkflöde, något som Cecilia Ekmark förmedlade med stort engagemang! 

Att arbeta så aktivt med gemensam andning är något som stråkorkestern inte är van vid, men kan ha stor nytta av – om vi får till det.

Efter repetitionsdagens slut åkte vi till Malin Bergmans sommarställe där det bjöds på promenad till havet, god mat och trevlig samvaro. 

Sammantaget en riktigt kul, givande och inspirerande uppstartsdag. Och en perfekt start inför höstens kommande repetitioner och konserter.

Dela på Facebook
fb-share-icon