Aktuellt program & konserterAktuellt program 2019

Partille Kammarorkester leds av professionella musiker och dirigenter, vilka varierar från projekt till projekt och som med sina olika komptetenser bidrar till orkesterns musikaliska utveckling. 


Nu under 2019 dirigeras orkestern av 

Pierre Torwald - till yrket musiker, diplomerad naturtrumpetare och spelar bla i Göteborgs Barock. Med sin gedigna erfarenhet av barockmusik och känsla för intonation, inspirerar och utvecklar han orkesterns samklang


Under vårens första konsert i Jonsereds kyrka 10 mars framfördes barockmusik av Telemann, en konsert för två chalumeax (spelas på klarinetter) och en Sinfonia av Per Brandt. Vid denna konsert framfördes även musik från 1800-tal. Se program. 


10-11 maj deltog orkestern i en lyckad nysatsning - en orkesterfestival arrangerad av Syskonorkestrarna i Väst.

9 amatörorkestrar från Västsverige har samarbetet med en festival för att belysa amatörorkestrarnas bredd och betydelse för västsvenskt musikliv. Flera korta konserter gavs omväxlande i Hagakyrkan och SmyrnakyrkanPartille Kammarorkester avslutade första festivalkvällen med bla ett uruppförande - marimbakonsert av Daniel Berg.


Partille Kammarorkester kommer medverka vid en gudstjänst i Domkyrkan 9 Juni vilket blir orkesterns sista framträdande för terminen.


Till hösten återkommer orkestern till barockmusiken och då i kombination med mer folkliga toner med solist Jack Johansson, som är sistaårs-student på Folkmusiklinjen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Konsert kommer hållas i

Trollhättan söndag 27 oktober och i

Partille lördag 16 november. 


Kom gärna och lyssna på våra konserter! 


Konserter våren 2019


Partille Kammarkorester tackar 

Syskonorkestrarna i Väst för en fantastiskt orkesterfestival 10-11maj!


Partille Kammarorkester spelade sent på fredagkvällen den 10 maj i Hagakyrkan,  men ändå kom nära 100 personer.

Stort tack till alla publiken! 

Solister var orkesterns egna 

violast Gunnar Rynefors och

Sofia Wik med uruppförande av 

Daniel Bergs Concertino för Marimba och stråkar.

Dirigent: Pierre Torwald

TACK alla för ett roligt samarbete

och lyckad konsert !


Syskonorkestrarna i Väst 

En gemensam konsert 2016 i Domkyrkan Göteborg med fem deltagande fritidsorkestrar var startpunkten för ett samarbete mellan fritidsorkestrar i Västra Götaland. Årets projekt är en fortsättning på det föregående projektet, men i år är det 9 orkestrar som aktivt deltar i festivalen med tema - sällan hörd klassisk musik med västsvensk profil. Detta unika samarbete vill presentera fristående orkestrars verksamhet samt bjuda till konserter av hög kvalitét, ofta med verk som inte spelas av professionella orkestrar. Inte sällan spelas nyskriven musik och konserterna har låga elller inga entréavgifter.


Orkestrarna i samarbete: 

Camerata Gothia,

Smyrna kyrkans Symfoniorkesterer,

Oscar Fredriks Sinfonietta,

Partille Kammarorkester,

Gothia Concentus,

Capella Summarum,

Skarabygdens Symfoniorkester, Lundbysymfonikerna,

Göteborgs Salongorkester,

Borås Symfoniorkester (passiv medlem)


hemsida: www.syskonorkestrarnaivast.simplesite.com


PKO © 2019